Naturbrukselever ga full gass…

For 6.året på rad arrangerer Skogselskapet i Buskerud/Velg Naturbruk konkurransen 59*Topptur for naturbrukselever.

Den gikk av stabelen 24.mai.2018. Nå er det ikke lenger en konkurranse for elever kun fra Buskerud, men nå konkurrerer det naturbrukselever fra store deler av østlandet. Skolen som deltok i år var Rosthaug vgs avd Buskerud (Åmot), Kongsberg vgs avd Saggrenda, Melsom vgs, Kalnes vgs og Hvam vgs. Totalt 130 elever ga full gass i løypen som gikk i nærområdene til Rosthaug vgs avd Buskerud, løypa var spekket med utfordrende og spennende øvelser tilknyttet skolepensumet til en naturbrukselev. Så elevene ble testa i øvelser som presisjons kjøring med traktor,  påseling og ridning av hest, smiing av hestesko, skifting av kjede på motorsag, kjøring av lassbærer, handtering av minigraver og fiskeøvelser.

Ikke nok med det så gikk de 3 beste lagene fra konkurransen over til en superfinale, akkurat som vi kjenner det fra Farmen på tv. Det var spennende og underholdende og stor stas for ungdommene og gjester som deltok på arrangementet.I finalen fikk de utfordringer i alt fra planteslag, fiskearter, treslag hen til beregning av volum på tømmerstokk.      

 

Det var tilslutt Kongsberg vgs avd Saggrenda som stakk av med den samlede seieren og fikk beholde “det gyldne gevir” som bevis på at de fortsatt at de regjerende mester i 59*Topptur.

Vi ønsker naturligvis å rette en kjempestor takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Buskerud fylkeskommune, fylkesmannen i Buskerud, Rosthaug vgs avd. Buskerud, Soa, Felleskjøpet, Viken Skog, Buskerud Bondelag, Buskerud Bonde og Småbrukarlag, Nortura, Brødrene Øyo, Husqvarna, Tine, Anleggsgartner Kalager, Steen og Lund, m.fl.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email