Ta folie ark, legg de oppå hverandre.
Legg smør eller margarin biter i først, dette hindrer at maten svir seg.
Fyll på med det du har i kjøleskapet. Rester passer fint til denne middagen. Poteter og gulrøtter kan være en fordel å ha kokt opp litt på forhånd for å spare tid på bålet. Krydre med det du liker.

Det beste er å bruke en folieboks med lokk. De er lette å håndtere og man kan lett skrive på navnet.

Pinnebrød

  • 500 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl matolje
  • ca 2 dl lunket vann
    Oppskriften er fra Den norske Turistforening.

For å få en kanelsnurr-versjon av pinnebrødet, kan du bruke bolledeig i stedet.
Et annet triks er å ta med en boks hvor du har blandet kanel og sukker. Strø på pinne brødet før steking.

Last ned oppskriftshefte

Få flere tips og oppskrifter om mat fra skogen, fra Skoleskogen.no


Regler for bål

1. Følg regler for hvor og når det er lov å fyre bål. Som en hovedregel er det ikke tillatt å lage bål mellom 15. april til 15. september. Men det er kommunen som bestemmer dette, og flere steder er det bålplasser som er tilpasset dette. Sjekk med din kommune.

2. Slukk skikkelig før du forlater bålet.

3. Ring 110

hvis du sliter med å slukke, eller det har spredt seg.

Vær en skogens vokter!

Les også: 
Skogen = gratis treningssenter
Kortreist ferie i sommer? Her er våre tips.

Print Friendly, PDF & Email
© Kopirett - Skogselskapet. - Utvikling og design av Komplettweb.