J.G.Støre (AP) fikk en leksjon om skogens fremtidige gull..

Dyrsku’n ble besøkt av kjente og mange ikke fult så kjente ansikter. Hele 92.000 mennesker besøkte årets Dyrsku’n og mange av disse igjen var innom det koselige skogtunet for en pust i bakken og god bålkaffe. Hele skogfamilien var samlet på Dyrsku`n 9.-11.september. 92.000 mennesker besøkte året “fesjå”.

I følge hovedarrangøren er det “all time high” rekord. Svært mange av disse igjen tok turen innom skogtunet, her bøy Skogselskapet på gull og grønne skoger i form av en skogplante og en gylden sjokoladepenge til de som ville ha, men ikke nok med det. Skogselskapet kunne også friste med helgrillet elg og skikkelig bålkaffe, ja til og med hanken ble varm av all kaffeskjenkingen. Kjempe artig at så mange ønsket å benytte seg av “pusterommet” på skogtunet.

På tunet var ellers også mulighet til å høre litt om utdanningen innenfor skog og utmark på standene til Velg Skog, Søve videregående, Aktiv skogbruk og høyskolen i Hedmark (Evenstad) og NMB (Ås). Det ble stilt ut det aller nyeste innen droneteknologi og bioenergi.

Motorsagene fikk også kjørt seg, da elevene fra Søve kjørte elevtevlinger så flisa spruta! AT Skog og Norges Skogeierforbund kunne fortelle om sitt virke til publikumet, samtlige aktører fra skogfamilien var stadig å se med interesserte og nysgjerrige publikummere som gjerne ønsket å vite enda mer om hvordan skogbruket fungerte.

 

 

Moro var det naturlig også å få snakket litt med arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, om skogplantene som blir produsert på planteskolene på Gvarv og Hokksund. Viktig å informere ham om at dette er den rimeligste og mest naturlige CO2 renseanlegget. Han viste oppriktig interesse for arbeidet det norske skogbruket gjør for samfunnet ved å plante og skjøtte skogen. Han fikk med seg en gran-, furu- og svartorplante som han lovet å plante på en egnet plass.

 

 

 

 

Skogselskapet i Telemark og Buskerud hadde en konkurranse gående i forkant på Facebook og på skogtunet.

Konkurransen gikk ut på at publikum ble bedt om å finne vårt nye navn til den nye planteskolen som skal bestå av de to sammenslåtte planteskolene i Buskerud(Buskerud) og Telemark(Gvarv). Kjempetøft at så mange som 382 personer deltok med kreative og morsom forslag. På Dyrsku`ens siste dagen skulle en vinner kåres.

Juryen besto av styreleder Sverre Siljan fra Skogselskapet i Telemark og styreleder Sigvart Pedersen fra Skogselskapet i Buskerud, de to herremennene falt for: “Norgesplanta AS” , det forslaget var det Fredrik Juel fra Ulefoss som kom på. Han ble rikelig premiert med skogplanter og en feiende flott jaktdress.

Han uttalte selv at det ikke kunne passet bedre, i og med at han skulle jakte rett etter helgen. Kjempebra, og igjen takk for ditt bidrag! Hvem vet, kanskje det faktisk blir vårt nye navn?

Skogselskapet ønsker med dette å takke årets Dyrsku`n for et flott arrangement, alle hyggelige publikummerne for hyggelig og interessante samtaler om skog og skogbruk. Ikke minst vår øvrige “skogfamilie” for et felles hyggelig og velfungerende “skogtun-arrangement”.

(Takk også til AT skog for enkelte av bildene på denne siden.)

Print Friendly, PDF & Email