Åpning av vokseanlegget ble en svært vellykket fest for skogen, men ikke gransnutebillen!

Norgesplanter og Skogselskapet inviterte til åpning av det nye voksanlegget. Det ble en svært vellykket markering med mange gjester tilstede.

Nesten 90 mennesker kom til åpningen av den nyeste investeringen til Norgesplanter AS klokken 14.00 den 1.desember. En maskin som skal gjøre livet til gransnutebillen nokså magert i fremtiden. Det små granplantene som skal settes ut i skogene vil i denne maskinen bli påført et tynt lag med voks. Noe som ikke er farlig for hverken naturen, miljøet eller mennesker som handterer plantene, men gransnutebillen derimot har ikke noe til overs for å få dette i munnen sin.

Etter at daglig leder Lars Kihle og styreleder Sverre Siljan fra Norgesplanter AS hadde ønsket gjestene velkommen var det tid for avduking av maskinen.

Det var Olav Veum (Styreleder i Norges Skogeierforbund) og Sverre Siljan som stod for selve igangsettingen av maskineriet. De dro pent av sløyfen og trykket på den rette grønne knappen. Dermed var maskineriet i gang og alle fremmøtte fikk naturligvis lov til å studere maskinen på nøye og nært hold da den gikk for fult. Reaksjonene lot ikke vente på seg, de aller fleste var overrasket over hvor teknologisk spekket voksanlegget var. De av våre gjester som har besøkt oss tidligere la også raskt merke til at samtlige produksjonslokaler har blitt kraftig pusset opp og at Norgesplanter virkelig jobber hardt med å møte fremtiden med armene oppbretta og klare for å levere planter av god og høy kvalitet til skogeiere i det ganske land. De ønsker rett og slett å være best på kvalitet.

Mange fine og hyggelige taler ved Olav Veum (Norges Skogeierforbund), Trygve Enger (Det Norske Skogselskap), Inger Fløistad (NIBIO), Ellen A. Finne (Fylkesmannen i Vestfold), Rune Groven (Fylkesmannen i Buskerud) og Anders Hals (Skogselskapet i Buskerud). Talerne ønsket Norgesplanter lykke til på veien videre, og bekreftet viktigheten av å satse på voksbehandling som riktig valg av bekjempelsen av utfordringene knyttet til gransnutebillen.

På en slik markering er det naturligvis viktig å bespise gjestene ordentlig, så også denne gangen. Tidlig på morgenen ble grillen påtent og hjortedyret fikk godgjøre seg over varmen til gjestene fikk servert mat i 15tiden. Hjorten var av det lokale slaget fra Skinnes skog i Krødsherad. Naturligvis ble det også servert skikkelig marsipankake, som seg hør og bør.

Vi takker alle de oppmøtte gjester for deltakelsen og ser med glede tilbake på denne markeringen av fremtidens maskin!

For å lese mer om Norgesplanter AS: Hjemmeside – Norgesplanter

For å lese mer om voksbehandling se her: Apollon – Forskningsmagasin (Artikkel fra 2013)

For flere bilder fra åpningen se Skogselskapet i Buskerud sine facebooksider: HER!

Print Friendly, PDF & Email